NJOKE SA MLEVENIM MESOM Gurmanski specijalitet gotov za pola sata, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo, za celu porodicu.

njoke sa mlevenim mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g njoka
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 150 g rendane gaude
  • veza svežeg peršuna
  • 400 g paradajz-pelata
  • dve šolje rendane gaude
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema: 
Na zagrejanom ulju, u većem tiganju propržite sitno seckan luk, pa dodajte izgnječen beli luk i mešajte još minut. Dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Dinstajte uz mešanje dok ne promeni boju. Zatim dodajte usitnjeni paradajz-pelat, smanjite vatru i dinstajte uz mešanje još pola sata. Dodajte parmezan i sklonite sa vatre. U slanoj, ključaloj vodi kuvajte njoke, sve dok ne isplivaju na površinu. Onda ih ocedite i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte meso i rendanu gaudu, začinite peršunom i promešajte. Pecite njoke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite gaudom.

Komentari (0)

Loading