NJOKE SA MLEVENIM MESOM Gurmanski specijalitet gotov za pola sata, po receptu bez mane
Sočno i slasno jelo, za celu porodicu.
Potrebno je
- 400 g njoka
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- veza svežeg peršuna
- 400 g paradajz-pelata
- dve šolje rendane gaude
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju, u većem tiganju propržite sitno seckan luk, pa dodajte izgnječen beli luk i mešajte još minut. Dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Dinstajte uz mešanje dok ne promeni boju. Zatim dodajte usitnjeni paradajz-pelat, smanjite vatru i dinstajte uz mešanje još pola sata. Dodajte parmezan i sklonite sa vatre. U slanoj, ključaloj vodi kuvajte njoke, sve dok ne isplivaju na površinu. Onda ih ocedite i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte meso i rendanu gaudu, začinite peršunom i promešajte. Pecite njoke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite gaudom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)