NJOKE SA MLEVENIM MESOM Gurmanski specijalitet gotov za pola sata, po receptu bez mane
Sočno i slasno jelo, za celu porodicu.
![njoke sa mlevenim mesom](/data/images/2024-08-09/96971_njoke-sa-mesom_f.jpg?timestamp=1723154400)
Potrebno je
- 400 g njoka
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- veza svežeg peršuna
- 400 g paradajz-pelata
- dve šolje rendane gaude
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju, u većem tiganju propržite sitno seckan luk, pa dodajte izgnječen beli luk i mešajte još minut. Dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Dinstajte uz mešanje dok ne promeni boju. Zatim dodajte usitnjeni paradajz-pelat, smanjite vatru i dinstajte uz mešanje još pola sata. Dodajte parmezan i sklonite sa vatre. U slanoj, ključaloj vodi kuvajte njoke, sve dok ne isplivaju na površinu. Onda ih ocedite i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte meso i rendanu gaudu, začinite peršunom i promešajte. Pecite njoke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite gaudom.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Komentari (0)