RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
- 2 kore lisnatog testa
- 450 g šumskog voća
- malo keksa
- 250 g šećera
- puding od vanile
- 2 vanilin šećera
- kora limuna
- cimet
Priprema:
Pomešajte šumsko voće sa 2 dl vode i šećerima, pa stavite da proključa. Nakon što se šećer otopi, izvadite voće, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan sa nekoliko kašika vode. Pustite da se prohladi, pa pola smese stavite na koru lisnatog testa. Pospite mlevenim keksom pa prekrijte polovinom šumskog voća. Pospite cimetom, limunovom korom i vanillin šećerom. Zamotajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa drugom korom. Pospite listiće maslaca po štrudli. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu štrudlu pospite šećerom u prahu. Prijatno!

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)