POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
Potrebno je
- crni luk
- pola čena belog luka
- pola šargarepe
- pola krompira
- 500 g zaleđenog graška
- 200 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so, l biber
Priprema
Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom, maslinovom ulju. Dodajte seckan beli luk, pa i njega prodinstajte. Dodajte šargarepu i krompir isečene na kocke, pa prelijte sa malo vode i kuvajte 10 minuta. Kad omekšaju, dodajte grašak, litar vode, so i biber. Zatim, kuvajte 15 minuta. Štapnim mikserom sve usitnite, pa umešajte neutralnu pavlaku, začinite i vratite potaž na šporet da provri. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
KREM ČORBA OD BROKOLIJA Sočna rapsodija ukusa, a zamirisaće vam cela kuća
Napuniće vas energijom u trenu, a nećete da opteretite stomak.
KREM ČORBA OD TIKVICA Još bolja od klasične, a svaki zalogaj je raj za nepca
Preukusna i lagana, sipaćete tanjir više.
DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)