POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.

potaž od graška
Shutterstock

Potrebno je

  • crni luk
  • pola čena belog luka
  • pola šargarepe
  • pola krompira
  • 500 g zaleđenog graška
  • 200 ml neutralne pavlake
  • maslinovo ulje
  • so, l biber

Priprema

Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom, maslinovom ulju. Dodajte seckan beli luk, pa i njega prodinstajte. Dodajte šargarepu i krompir isečene na kocke, pa prelijte sa malo vode i kuvajte 10 minuta. Kad omekšaju, dodajte grašak, litar vode, so i biber. Zatim, kuvajte 15 minuta. Štapnim mikserom sve usitnite, pa umešajte neutralnu pavlaku, začinite i vratite potaž na šporet da provri. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading