ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 mlada tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1,3 l vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice sveže samlevenog bibera
- 1 kašičica suvog bijnog začina
- na vrh kašičice kurkume
- na vrh kašičice dimljene slatke mlevene paprike
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake 20%mm
- 2 kašike ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršunovog lista
Prilog
- po želji tostiranog hleba
- po želji putera
Priprema
Oljuštite crni luk. Operite i oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu. Povrće krupno izrendajte pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte so, biber, kurkumu i suvi biljni začin. Pržite 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i kuvajte povrće, bez poklopca, 20 minuta do pola sata, na srednje jakoj vatri. Po potrebi, nalijte još vode. U jednoj posudi umutite žumance sa pavlakom, pa dodajte dimljenu začinsku papriku i seckan peršunov list. Zatim dodajte kutlaču čorbe od povrća, pa promešajte i sipajte u čorbu na šporetu. Kuvajte još jedno 5 minuta. Služite toplo, uz tostiran hleb premazan puterom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)