ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

ČORBA OD KARFIOLA Pravi se lako, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, zagrejaće vas u momentu.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
- 1 mlada tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1,3 l vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice sveže samlevenog bibera
- 1 kašičica suvog bijnog začina
- na vrh kašičice kurkume
- na vrh kašičice dimljene slatke mlevene paprike
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake 20%mm
- 2 kašike ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršunovog lista
Prilog
- po želji tostiranog hleba
- po želji putera
Priprema
Oljuštite crni luk. Operite i oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu. Povrće krupno izrendajte pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte so, biber, kurkumu i suvi biljni začin. Pržite 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i kuvajte povrće, bez poklopca, 20 minuta do pola sata, na srednje jakoj vatri. Po potrebi, nalijte još vode. U jednoj posudi umutite žumance sa pavlakom, pa dodajte dimljenu začinsku papriku i seckan peršunov list. Zatim dodajte kutlaču čorbe od povrća, pa promešajte i sipajte u čorbu na šporetu. Kuvajte još jedno 5 minuta. Služite toplo, uz tostiran hleb premazan puterom. Bon appetit!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)