ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 mlada tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1,3 l vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice sveže samlevenog bibera
- 1 kašičica suvog bijnog začina
- na vrh kašičice kurkume
- na vrh kašičice dimljene slatke mlevene paprike
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake 20%mm
- 2 kašike ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršunovog lista
Prilog
- po želji tostiranog hleba
- po želji putera
Priprema
Oljuštite crni luk. Operite i oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu. Povrće krupno izrendajte pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte so, biber, kurkumu i suvi biljni začin. Pržite 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i kuvajte povrće, bez poklopca, 20 minuta do pola sata, na srednje jakoj vatri. Po potrebi, nalijte još vode. U jednoj posudi umutite žumance sa pavlakom, pa dodajte dimljenu začinsku papriku i seckan peršunov list. Zatim dodajte kutlaču čorbe od povrća, pa promešajte i sipajte u čorbu na šporetu. Kuvajte još jedno 5 minuta. Služite toplo, uz tostiran hleb premazan puterom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)