LEPINJA IZ RERNE Sa sočnim nadevom od sira, svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočna i slasna, idealna za doručak ili večeru.
Za testo
- 200 g brašna za hleb
- 1 jaje sobne temperature
- 80 ml toplog mleka
- 4g suvog kvasca
- 20 g šećera
- 3 g soli
- 30 g rastopljenog neslanog putera
Za nadev
- 2 krompira
- 3 prstohvata soli
- malo bibera u prahu
- 40 g mleka
- 140 g mocarela sira
Za preliv
- mleko
- 2 kašike rastopljenog neslanog putera
- peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje i mleko, dodajte kvasac i šećer pa ponovo umešajte. Zatim, dodajte brašno i so. Dobro promešajte pa rukom zamesite testo. Dodajte otopljeni puter. Podelite na dve loptice pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Krompire isecite na kriške pa ih skuvajte. Posolite i pobiberite, izgnječite kao za pire i nalijte mleko. Loptice prvo mesite rukama pa razvaljajte oklagijom. Jedno testo prebacite na pleh obložen pek papirom a drugo ostavite sa strane. Preko testa u plehu premažite pire, pospite rendanim sirom i poklopite drugim testom. Prekrijte sa plastičnom folijom pa ostavite tako najviše 20 minuta. Premažite mlekom pa odozgo napravite udubljenja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečenu lepinju premažite otopljenim puterom pa pospite sitno seckanim peršunom. Bon appetit!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)