LEPINJA IZ RERNE Sa sočnim nadevom od sira, svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočna i slasna, idealna za doručak ili večeru.
Za testo
- 200 g brašna za hleb
- 1 jaje sobne temperature
- 80 ml toplog mleka
- 4g suvog kvasca
- 20 g šećera
- 3 g soli
- 30 g rastopljenog neslanog putera
Za nadev
- 2 krompira
- 3 prstohvata soli
- malo bibera u prahu
- 40 g mleka
- 140 g mocarela sira
Za preliv
- mleko
- 2 kašike rastopljenog neslanog putera
- peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje i mleko, dodajte kvasac i šećer pa ponovo umešajte. Zatim, dodajte brašno i so. Dobro promešajte pa rukom zamesite testo. Dodajte otopljeni puter. Podelite na dve loptice pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Krompire isecite na kriške pa ih skuvajte. Posolite i pobiberite, izgnječite kao za pire i nalijte mleko. Loptice prvo mesite rukama pa razvaljajte oklagijom. Jedno testo prebacite na pleh obložen pek papirom a drugo ostavite sa strane. Preko testa u plehu premažite pire, pospite rendanim sirom i poklopite drugim testom. Prekrijte sa plastičnom folijom pa ostavite tako najviše 20 minuta. Premažite mlekom pa odozgo napravite udubljenja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečenu lepinju premažite otopljenim puterom pa pospite sitno seckanim peršunom. Bon appetit!
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Komentari (0)