LEPINJA IZ RERNE Sa sočnim nadevom od sira, svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, idealna za doručak ili večeru.

lepinja punjena sirom
Shutterstock

Za testo

  • 200 g brašna za hleb
  • 1 jaje sobne temperature
  • 80 ml toplog mleka
  • 4g suvog kvasca 
  • 20 g šećera 
  • 3 g soli
  • 30 g rastopljenog neslanog putera 

Za nadev

  • 2 krompira 
  • 3 prstohvata soli
  • malo bibera u prahu
  • 40 g mleka
  • 140 g mocarela sira

Za preliv

  • mleko 
  • 2 kašike rastopljenog neslanog putera 
  • peršun 

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje i mleko, dodajte kvasac i šećer pa ponovo umešajte. Zatim, dodajte brašno i so. Dobro promešajte pa rukom zamesite testo. Dodajte otopljeni puter. Podelite na dve loptice pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Krompire isecite na kriške pa ih skuvajte. Posolite i pobiberite, izgnječite kao za pire i nalijte mleko. Loptice prvo mesite rukama pa razvaljajte oklagijom. Jedno testo prebacite na pleh obložen pek papirom a drugo ostavite sa strane. Preko testa u plehu premažite pire, pospite rendanim sirom i poklopite drugim testom. Prekrijte sa plastičnom folijom pa ostavite tako najviše 20 minuta. Premažite mlekom pa odozgo napravite udubljenja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečenu lepinju premažite otopljenim puterom pa pospite sitno seckanim peršunom. Bon appetit!

 


 

 

Komentari (0)

Loading