PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
Potrebno je
Za koru:
- 3 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za preliv kora:
- 2 dl soka od višanja
Za fil:
- 4 dl mleka
- 4 kašike šećera
- 1 puding od čokolade
- 250 g ocedjenih višanja
- 5 kašika višnjevače
Za preliv kolača:
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca
- 1 dl mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se kora ohladi, presecite je na dva dela, da dobijete dve kore. Ocedite višnje od soka. Zatim zalijte voće sa pet kašika višnjevače. 3 dl mleka zakuvajte sa 4 kašike šećera. Puding umutite sa malo vode, pa dodajte u mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi. Prelijte prvu koru sa 1 dl soka od višanja, pa premažite filom i pospite višnjama. Preko stavite drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Uživajte u sočnom desertu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROMANTČNI KOLAČI PO RECEPTU GLUMICE GVINET PALTROU Obradujte voljenu osobu neodoljivim desertom
Brzi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)