PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.

pijana crnkinja
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 3 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za preliv kora:

  • 2 dl soka od višanja

Za fil:

  • 4 dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 250 g ocedjenih višanja
  • 5 kašika višnjevače

Za preliv kolača:

  • 150 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • 1 dl mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Kad se kora ohladi, presecite je na dva dela, da dobijete dve kore. Ocedite višnje od soka. Zatim zalijte voće sa pet kašika višnjevače. 3 dl mleka zakuvajte sa 4 kašike šećera. Puding umutite sa malo vode, pa dodajte u mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi. Prelijte prvu koru sa 1 dl soka od višanja, pa premažite filom i pospite višnjama. Preko stavite drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Uživajte u sočnom desertu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading