PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
Potrebno je
Za koru:
- 3 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za preliv kora:
- 2 dl soka od višanja
Za fil:
- 4 dl mleka
- 4 kašike šećera
- 1 puding od čokolade
- 250 g ocedjenih višanja
- 5 kašika višnjevače
Za preliv kolača:
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca
- 1 dl mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se kora ohladi, presecite je na dva dela, da dobijete dve kore. Ocedite višnje od soka. Zatim zalijte voće sa pet kašika višnjevače. 3 dl mleka zakuvajte sa 4 kašike šećera. Puding umutite sa malo vode, pa dodajte u mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi. Prelijte prvu koru sa 1 dl soka od višanja, pa premažite filom i pospite višnjama. Preko stavite drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Uživajte u sočnom desertu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)