TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
Potrebno je
- 310 g tamne čokolade s 70% posto kakaa
- 10 jaja
Za glazuru:
- 185 g tamne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari. U jednoj posudi umutite šne od belanaca i soli. Zasebno umutite žumanca u penastu smesu pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca pa malo promešajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak, dok ne postane sufle. Mešajte ali ne previše. Izlijte u kalup i pecite tačno 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prohladite pola sata u kalupu, pa ostavite u frižideru bar 12 sati, a najbolje preko noći. Okrenite tortu na tanjir za serviranje pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite 5 minuta u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)