TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 310 g tamne čokolade s 70% posto kakaa
  • 10 jaja 

Za glazuru:

  • 185 g tamne čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari. U jednoj posudi umutite šne od belanaca i soli. Zasebno umutite žumanca u penastu smesu pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca pa malo promešajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak, dok ne postane sufle. Mešajte ali ne previše. Izlijte u kalup i pecite tačno 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.  Prohladite pola sata u kalupu, pa ostavite u frižideru bar 12 sati, a najbolje preko noći. Okrenite tortu na tanjir za serviranje pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite 5 minuta u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading