TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
Potrebno je
- 310 g tamne čokolade s 70% posto kakaa
- 10 jaja
Za glazuru:
- 185 g tamne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari. U jednoj posudi umutite šne od belanaca i soli. Zasebno umutite žumanca u penastu smesu pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca pa malo promešajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak, dok ne postane sufle. Mešajte ali ne previše. Izlijte u kalup i pecite tačno 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prohladite pola sata u kalupu, pa ostavite u frižideru bar 12 sati, a najbolje preko noći. Okrenite tortu na tanjir za serviranje pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite 5 minuta u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
TORTA OD AVOKADA I LIMETE Očaravajuća, nepečena poslastica koja će vas rashladiti u momentu
Mekana i mirisna, za dane kada nemate vremena.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)