AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.

Potrebno je
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 šolja (240 ml) mleka
- 2 kašike rastopljenog putera ili ulja
- 1 kašičica vanilin ekstrakta (opciono)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zasebno, umutite jaje, pa dodajte mleko, rastopljeni puter ili ulje i vanilu. Sjedinite dobro sve sastojke. Dodajte polako tečne u suve, uz mešanje, dok ne dobijete grudvastu smesu. Sipajte po 1/4 šolje smese. Pecite u tiganju sve dok se na površini ne pojave mehurići, a ivice dobiju zlatnosmeđu boju. Zatim, okrenite i pecite palačinke još minut do dva sa svake strane dok ne postane smesa. Služite ih tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:

DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.

AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.

ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.

ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.
Komentari (0)