AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
Potrebno je
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 šolja (240 ml) mleka
- 2 kašike rastopljenog putera ili ulja
- 1 kašičica vanilin ekstrakta (opciono)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zasebno, umutite jaje, pa dodajte mleko, rastopljeni puter ili ulje i vanilu. Sjedinite dobro sve sastojke. Dodajte polako tečne u suve, uz mešanje, dok ne dobijete grudvastu smesu. Sipajte po 1/4 šolje smese. Pecite u tiganju sve dok se na površini ne pojave mehurići, a ivice dobiju zlatnosmeđu boju. Zatim, okrenite i pecite palačinke još minut do dva sa svake strane dok ne postane smesa. Služite ih tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)