SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.
Potrebno je
- 350 g brašna
- 1,2 l hladne vode
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
Brašno sipajte u vodu pa promešajte da nema grudvica. Dodajte šećer pa zakuvajte na laganoj vatri, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umešajte orahe i sve promešajte. Preručite smesu u vatrostalnu posudu. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite sat vremena u frižider. Na kraju, pospite kolač orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)