KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 125 g margarina ili maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml soka od ananasa
- 50 g mlevenog badema
Za glazuru:
- 100 g mlečne čokolade
- 80 + 20 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
- šarene mrvice
Priprema:
Margarin umutite sa šećerom u prahu pa umešajte keks i badem. Rukom mesite, uz postepeno dodavanje soka od ananasa. Ostavite u frižideru bar sat vremena, pa rukom oblikujte kuglice. Zatim ih slažite na tacnu obloženu pek papirom. Otopite 20 g čokolade pa štapić prvo umačite u čokoladu pa ubodite u kuglicu od keksa. Vratite u frižider da se ohladi i stegne. Otopite mlečnu čokoladu i ostatak crne u šerpici sa uljem. Popse umačite u otopljenu čokoladu pa vratite na tacnu da se stegnu. Na kraju, valjajte popse u šarene mrvice. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)