KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
Potrebno je
- 300 g mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g otopljenog putera
- 4 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 100 ml likera od pomorandže
- 100 g sitno seckanog kandiranog đumbira
- 50 g seckanih oraha
- 50 g kakao praha
Za natapanje
- 125 ml skuvanog kakao praha
- 50 ml likera od pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, a potom dodajte šećere, puter, jaja, liker, đumbir, orahe i kakao prah. Mutite polako mikserom dok ne dobijete glatko testo bez grudvica. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)