JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

19:20

Slatki kutak 0

Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.

brauni sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 250 g crne čokolade
  • 150 g putera
  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 200 g kuvane, oceđene bundeve
  • 200 g kokosovog jogurta
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • prstohvat muskatnog oraščića

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici na tihoj vatri otopite čokoladu sa puterom, pa dobro promešajte i dodajte 80 g pirea od bundeve. Umešajte 250 g šećera, izmešajte i ostavite da se smesa prohladi. Postepeno dodajte 3 jaja. Zasebno pomešajte brašno, so, kakao prah i začine. Promešajte pa sjedinite sa čokoladnom smesom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. U jednoj posudi pomešajte kokosov jogurt, jaje, ostatak šećera i pire od bundeve. Glatku smesu izlijte preko smese u plehu. Pecite pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brauni prohladi pa secite i služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading