JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 250 g crne čokolade
- 150 g putera
- 300 g šećera
- 4 jaja
- 200 g kuvane, oceđene bundeve
- 200 g kokosovog jogurta
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici na tihoj vatri otopite čokoladu sa puterom, pa dobro promešajte i dodajte 80 g pirea od bundeve. Umešajte 250 g šećera, izmešajte i ostavite da se smesa prohladi. Postepeno dodajte 3 jaja. Zasebno pomešajte brašno, so, kakao prah i začine. Promešajte pa sjedinite sa čokoladnom smesom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. U jednoj posudi pomešajte kokosov jogurt, jaje, ostatak šećera i pire od bundeve. Glatku smesu izlijte preko smese u plehu. Pecite pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brauni prohladi pa secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, a sočniji niste jeli
Fenomenalan i sladak, a gotov očas posla.
BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)