NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 2,5 kašike kakaoa
- kesica praška za pecivo
- pola l mleka
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 300 g mlevenog keksa
- 250 g šećera
- kesica neskafe
- 250 g margarina
- 300 g šlag krema
- kesica neskafe
- 4 dcl hladnog mleka
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte sastojke. Pecite na 175 stepeni dok ne dobije finu braon boju, ali nemojte stavljati u zagrejanu već hladnu ringlu. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Pečenu koru prelijte sa pola litre vrelog mleka. Mleko, puding, keks, neskafu, margarin i šećer umutite. Odvojite 2 dl mleka pa pomešajte sa praškom za puding a ostatak mleka zakuvajte. Kad mleko proključa umešajte prašak za puding. Skuvanom pudingu dodajte mleveni keks i neskafu. Mlakom filu dodajte margarin i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Nafilujte kore. Umutite šlag sa mlekom i kesicom neskafe pa nanesite preko nafilovane kore. Dekorišite kolač rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
KAFE KOLAČ Brzinski desert u čaši kada navrate iznenadni gosti, dočekajte ih spremni
Služite uz šoljicu kafe ili kuglu sladoleda po izboru.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Pečene dunje sa medom i začinima – Tradicionalni srpski desert koji osvajа mirisom
Pečene dunje su stari domaći recept koji osvaja jednostavnošću, ali bogatim ukusom meda i cimeta. Savršen izbor za hladne dane.
Zdravi keksići sa lavandom i medom – Aromatična poslastica za opuštanje i uživanje
Ovi keksići sa lavandom i medom su savršeni za ljubitelje zdravih, ali mirisnih i aromatičnih poslastica. Jednostavna priprema uz izuzetan efekat na sva čula.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
BELA ROZEN TORTA SLAĐA OD KLASIČNE Prva će nestati sa trpeze, a nema ko neće uzeti dodatno parče
Klasik bez premca, sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce i one izbirljive.
Komentari (0)