NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 2,5 kašike kakaoa
- kesica praška za pecivo
- pola l mleka
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 300 g mlevenog keksa
- 250 g šećera
- kesica neskafe
- 250 g margarina
- 300 g šlag krema
- kesica neskafe
- 4 dcl hladnog mleka
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte sastojke. Pecite na 175 stepeni dok ne dobije finu braon boju, ali nemojte stavljati u zagrejanu već hladnu ringlu. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Pečenu koru prelijte sa pola litre vrelog mleka. Mleko, puding, keks, neskafu, margarin i šećer umutite. Odvojite 2 dl mleka pa pomešajte sa praškom za puding a ostatak mleka zakuvajte. Kad mleko proključa umešajte prašak za puding. Skuvanom pudingu dodajte mleveni keks i neskafu. Mlakom filu dodajte margarin i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Nafilujte kore. Umutite šlag sa mlekom i kesicom neskafe pa nanesite preko nafilovane kore. Dekorišite kolač rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
KAFE KOLAČ Brzinski desert u čaši kada navrate iznenadni gosti, dočekajte ih spremni
Služite uz šoljicu kafe ili kuglu sladoleda po izboru.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)