NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?

neskafe kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 jaja 
  • 7 kašika šećera 
  • 7 kašika brašna
  • 2,5 kašike kakaoa 
  • kesica praška za pecivo 
  • pola l mleka 
  • 1 l mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade 
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 250 g šećera 
  • kesica neskafe
  • 250 g margarina 
  • 300 g šlag krema 
  • kesica neskafe
  • 4 dcl hladnog mleka 

Priprema

U jednoj posudi umutite  jaja, šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte sastojke. Pecite na 175 stepeni dok ne dobije finu braon boju, ali nemojte stavljati u zagrejanu već hladnu ringlu. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Pečenu koru prelijte sa pola litre vrelog mleka. Mleko, puding, keks, neskafu, margarin i šećer umutite. Odvojite 2 dl mleka pa pomešajte sa praškom za puding a ostatak mleka zakuvajte. Kad mleko proključa umešajte prašak za puding. Skuvanom pudingu dodajte mleveni keks i neskafu. Mlakom filu dodajte margarin i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Nafilujte kore. Umutite šlag sa mlekom i kesicom neskafe pa nanesite preko nafilovane kore. Dekorišite kolač rendanom čokoladom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading