ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.

čokoladni koh
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 manjih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 6 kašika griza
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere u penastu smesu. Dodajte kakao, griz, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. U šerpu zakuvajte mleko pa dodajte šećer i čokoladu, i mešajte, dok se čokolada ne otopi. Ostavite gotov kolač par minuta da se prohladi. Prelijte koh pripremljenom glazurom pa secite na kocke. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading