KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.

krofne sa džemom
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kvasac
  • 4 žumanca
  • pola margarina
  • 1 kg brašna

Za punjenje:

  • džem od šljiva

Za prženje:

  • ulje

Priprema:
U toplo mleko sa šećerom dodajte kvasac, pa ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošli kvasac, pa dodajte otopljen margarin. Umešajte žumanca, so i postepeno brašno. Varjačom mesite testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Zatim nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Čašom pravite otiske na polovini testa pa na svaki krug nanesite po kašičicu džema. Preklopite taj deo drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Pokrijte krpom i ostavite da narastu pola sata. U dubokom zagrejanom ulju pržite krofne. Na ubrus vadite krofne da se upije višak masnoće. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading