KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk
Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- pola margarina
- 1 kg brašna
Za punjenje:
- džem od šljiva
Za prženje:
- ulje
Priprema:
U toplo mleko sa šećerom dodajte kvasac, pa ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošli kvasac, pa dodajte otopljen margarin. Umešajte žumanca, so i postepeno brašno. Varjačom mesite testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Zatim nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Čašom pravite otiske na polovini testa pa na svaki krug nanesite po kašičicu džema. Preklopite taj deo drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Pokrijte krpom i ostavite da narastu pola sata. U dubokom zagrejanom ulju pržite krofne. Na ubrus vadite krofne da se upije višak masnoće. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.
KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.
PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.
NAJMEKŠE KROFNE Sočne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)