KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

NAJMEKŠE KROFNE Sočne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola odmah.

VAZDUŠASTE PUF PUF KROFNE Desert bez mane koji svi vole, a savršene i za praznike
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.
Za testo
- 500 g brašna
- 260 ml mleka
- pola kocke svežeg kvasca
- malo soli
- 100 g šećera + kafena kašika
- jedno jaje
- supena kašika putera
- mast za pečenje
Za fil
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- dve supene kašike gustina
- supena kašika arome vanile
- 100 g šećera
Priprema
U toplom mleku razmutite kvasac pa dodajte šećer, i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i ostatak šećera. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje i otopljeni puter, pa umutite testo. Ostavite na toplom da naraste, a za to vreme pripremajte fil. Zagrejte 400 ml mleka sa šećerom. Zasebno pomešajte ostatak mleka sa vanilom, gustinom i žumancima.U ključalo mleko umešajte smesu sa vanilom. Mešajte dobro sve dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Na ulju ispržite krofne, pa ih probušite sa špricom. Filujte krofne žutim kremom, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!
PRŠTE VARNICE! Zamalo palo pomirenje Korde i Ane, Stefan prebledeo od straha, a ona blista od sreće, pa se setila majke: Je l' treba da pogazim sve (VIDEO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
Direktor Zvezde poludeo zbog sudija! Obezbeđenje ga izbacilo iz hale pre produžetka (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)