KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

krofne sa vanila kremom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 500 g brašna
  • 260 ml mleka
  • pola kocke svežeg kvasca
  • malo soli
  • 100 g šećera + kafena kašika
  • jedno jaje
  • supena kašika putera
  • mast za pečenje

Za fil

  • 500 ml mleka
  • 3 žumanca
  • dve supene kašike gustina
  • supena kašika arome vanile 
  • 100 g šećera

Priprema

U toplom mleku razmutite kvasac pa dodajte šećer, i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i ostatak šećera. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje i otopljeni puter, pa umutite testo. Ostavite na toplom da naraste, a za to vreme pripremajte fil. Zagrejte 400 ml mleka sa šećerom. Zasebno pomešajte ostatak mleka sa vanilom, gustinom i žumancima.U ključalo mleko umešajte smesu sa vanilom. Mešajte dobro sve dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Na ulju ispržite krofne, pa ih probušite sa špricom. Filujte krofne žutim kremom, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading