KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 260 ml mleka
- pola kocke svežeg kvasca
- malo soli
- 100 g šećera + kafena kašika
- jedno jaje
- supena kašika putera
- mast za pečenje
Za fil
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- dve supene kašike gustina
- supena kašika arome vanile
- 100 g šećera
Priprema
U toplom mleku razmutite kvasac pa dodajte šećer, i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i ostatak šećera. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje i otopljeni puter, pa umutite testo. Ostavite na toplom da naraste, a za to vreme pripremajte fil. Zagrejte 400 ml mleka sa šećerom. Zasebno pomešajte ostatak mleka sa vanilom, gustinom i žumancima.U ključalo mleko umešajte smesu sa vanilom. Mešajte dobro sve dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Na ulju ispržite krofne, pa ih probušite sa špricom. Filujte krofne žutim kremom, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)