KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 260 ml mleka
- pola kocke svežeg kvasca
- malo soli
- 100 g šećera + kafena kašika
- jedno jaje
- supena kašika putera
- mast za pečenje
Za fil
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- dve supene kašike gustina
- supena kašika arome vanile
- 100 g šećera
Priprema
U toplom mleku razmutite kvasac pa dodajte šećer, i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i ostatak šećera. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje i otopljeni puter, pa umutite testo. Ostavite na toplom da naraste, a za to vreme pripremajte fil. Zagrejte 400 ml mleka sa šećerom. Zasebno pomešajte ostatak mleka sa vanilom, gustinom i žumancima.U ključalo mleko umešajte smesu sa vanilom. Mešajte dobro sve dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Na ulju ispržite krofne, pa ih probušite sa špricom. Filujte krofne žutim kremom, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.
PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.
NAJMEKŠE KROFNE Sočne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola odmah.
VAZDUŠASTE PUF PUF KROFNE Desert bez mane koji svi vole, a savršene i za praznike
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)