KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 260 ml mleka
- pola kocke svežeg kvasca
- malo soli
- 100 g šećera + kafena kašika
- jedno jaje
- supena kašika putera
- mast za pečenje
Za fil
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- dve supene kašike gustina
- supena kašika arome vanile
- 100 g šećera
Priprema
U toplom mleku razmutite kvasac pa dodajte šećer, i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i ostatak šećera. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje i otopljeni puter, pa umutite testo. Ostavite na toplom da naraste, a za to vreme pripremajte fil. Zagrejte 400 ml mleka sa šećerom. Zasebno pomešajte ostatak mleka sa vanilom, gustinom i žumancima.U ključalo mleko umešajte smesu sa vanilom. Mešajte dobro sve dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Na ulju ispržite krofne, pa ih probušite sa špricom. Filujte krofne žutim kremom, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
Komentari (0)