BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.

bosanska halva
Shutterstock

Potrebno je

Za alvu:

  • 125 g maslaca
  • pola šolje ulja
  • 2 šolja brašna

Za sirup bez kuvanja:

  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše ključale vode

Priprema:

Maslac sa uljem otopite u dubljem tiganju. Umešajte brašno pa mešajte. Napravite sirup od šećera i ključale vode. Dodajte malo oraha, pa polako sipajte mlak sirup, uz neprestano mešajte. Kada smesa postane glatka, sklonite sa ringle. Služite alvu uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading