BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.

bosanska halva
Shutterstock

Potrebno je

Za alvu:

  • 125 g maslaca
  • pola šolje ulja
  • 2 šolja brašna

Za sirup bez kuvanja:

  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše ključale vode

Priprema:

Maslac sa uljem otopite u dubljem tiganju. Umešajte brašno pa mešajte. Napravite sirup od šećera i ključale vode. Dodajte malo oraha, pa polako sipajte mlak sirup, uz neprestano mešajte. Kada smesa postane glatka, sklonite sa ringle. Služite alvu uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading