ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike ulja
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g margarina
- 100 g mlevenog keksa
Priprema biskvita:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca, pa dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte belanca pa ponovo umutite. Sipajte ulje uz neprekidno mućenje, pa dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada se biskvit odvoji od papira, znaćete da je pečen. Ostavite da se prohladi pa ga urolajte sa papirom. U jednoj šerpi zakuvajte mak, mleko i šećer. Kad proključa, kuvajte još nekoliko minuta, na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Skinite sa ringle pa dodajte vanilin šećer i margarin. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte keks. Biskvit premažite filom pa uvijte, bez papira. Ostavite rolat u frižideru da se hladi sat vremena. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)