ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.

rolat sa makom
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike brašna

Za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g šećera
  • 2 dl mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g margarina
  • 100 g mlevenog keksa

Priprema biskvita:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca, pa dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte belanca pa ponovo umutite. Sipajte ulje uz neprekidno mućenje, pa dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada se biskvit odvoji od papira, znaćete da je pečen. Ostavite da se prohladi pa ga urolajte sa papirom. U jednoj šerpi zakuvajte mak, mleko i šećer. Kad proključa, kuvajte još nekoliko minuta, na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Skinite sa ringle pa dodajte vanilin šećer i margarin. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte keks. Biskvit premažite filom pa uvijte, bez papira. Ostavite rolat u frižideru da se hladi sat vremena. Bon appetit!

@moja.trpeza ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading