STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BANANA ROLAT Pravi se lako, a poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Sočan i sladak, uzećete parče više.

ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

BELI ROLAT SA MALINAMA Očaravajući desert raspametiće i one koji ne vole slatko, nikad kremastiji
Fenomenalan slatkiš oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za pamćenje koji nestaje sa stola odmah
Fenomenalan desert osvojiće vas u trenu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
- puter za premazivanje
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika žutog šećera
- 150 g margarina
- 200 ml mleka
- 450 g džema od višanja
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju sa rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo. Bon appetit!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

OGLASIO SE MUP: Uhapšene još dve osobe zbog nasilja u Novom Sadu

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)