NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za pola sata, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli topli, punjenim buhtlama
Sastojci:
850 g brašna
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)