PAMUK KOLAČ Desert sa belom čokoladom mekan kao duša, a lagan i kremast

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

pamuk kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 kremastog sira (sirni namaz)

Priprema
Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojte žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg. Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

@moja.trpeza TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading