KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 200 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 500 ml mleka
- 300 g keksa
- griz
- vanilin šećer
- 150 g putera
- 100 g bele čokolade
- 50 g slatke pavlake
Priprema:
U šerpici sa mlekom, na srednjoj vatri, prokuvajte mak sa šećerom i grizom. U zgusnutu smesu umešajte puter. Dodajte i mleveni keks pa mešajte dok se sve ne sjedini i postane kompaktna smesa. Smesu izlijte u kalup. Zatim pustite da se dobro prohladi. Belu čokoladu otopite na pari pa dodajte slatku pavlaku. Pripremljenom glazurom prelijte kolač. Ostavite par sati u frižideru pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA Izdašna poslastica kao izmišljena za jesen, a ukusa koji priča priče
Ako volite čokoladne torte, ovu sa kruškama ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
BANOFI PITA Kremasti desert sa bananama koji popravlja dan u trenu, a ukusa koji priča priče
Sočan i izdašan desert, za prave sladokusce.
Komentari (0)