TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 160 g brašna
- 50 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- ⅓ kašičice cimeta
- ¼ kašičice soli
- pola šolje ulja (110 ml)
- ¾ šolje mleka (180 ml)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
Za fil:
- 300 g kataifa
- 100 g putera
- 180 g bele čokolade
- 180 g putera od pistaća
- prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 300 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i cimet pa promešajte. Sipajte ulje, mleko, aromu vanile i jaje pa mutite dok smesa ne postane glatka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif iseckajte pa ga dobro razdvojite prstima, da se ne lepi. Otopite puter na srednjoj temperaturi, pa prokrčkajte kadaif dok ne porumeni. Stavite u hladnu činiju pa ostavite da se prohladi. Zasebno otopite belu čokoladu pa umešajte puter od pistaća i so. Dobro promešajte. Dodajte kadaifu pa promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte med. Umešajte otopljenu cnu čokoladu pa špatulom promešajte. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći, a može i nekoliko sati. Biskvit horizontalno presecite na 2 kore. U špric sipajte čokoladni ganaš pa nanesite preko ivice kore. Premažite filom od kadaifa pa preklopite drugom korom. Odozgo premažite celu tortu čokoladnim filom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEKS TORTA BRZI GONZALES Gotova za 5 minuta, a ukusa kao da ste se trudili satima
Možete da dodate žele bonbone, biće još ukusnija.
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
POSNI TIRAMISU Sočni kolač sa kafom ni malo ne zaostaje za originalom
Posni desert oduševiće i one izbirljive.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Već imate u kuhinji, a nije soda bikarbona, blistaće se kao nova
Jednostavan način, a rerna će se blistati.
TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.
ČOKO HLEB Savršeno se slaže sa šoljom kafe, a biće svež danima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
BELA TOPLA ČOKOLADA Neodoljivi zimski napitak kao osmišljen za lepo veče sa prijateljima
Zasladite se uz omiljeni napitak, po receptu bez mane.
Komentari (0)