TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.

torta dubai čokolada
Printscreen

Potrebno je

  • 200 g šećera
  • 160 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ⅓ kašičice cimeta
  • ¼ kašičice soli
  • pola šolje ulja (110 ml)
  • ¾ šolje mleka (180 ml)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 jaje


Za fil:

  • 300 g kataifa
  • 100 g putera
  • 180 g bele čokolade
  • 180 g putera od pistaća
  • prstohvat soli


Za čokoladni ganaš:

  • 360 ml slatke pavlake
  • 1 kašika meda
  • 300 g crne čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i cimet pa promešajte. Sipajte ulje, mleko, aromu vanile i jaje pa mutite dok smesa ne postane glatka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif iseckajte pa ga dobro razdvojite prstima, da se ne lepi. Otopite puter na srednjoj temperaturi, pa prokrčkajte kadaif dok ne porumeni. Stavite u hladnu činiju pa ostavite da se prohladi. Zasebno otopite belu čokoladu pa umešajte puter od pistaća i so. Dobro promešajte. Dodajte kadaifu pa promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte med. Umešajte otopljenu cnu čokoladu pa špatulom promešajte. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći, a može i nekoliko sati. Biskvit horizontalno presecite na 2 kore. U špric sipajte čokoladni ganaš pa nanesite preko ivice kore. Premažite filom od kadaifa pa preklopite drugom korom. Odozgo premažite celu tortu čokoladnim filom. Bon appetit!



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading