TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

BRZA TORTA OD AVOKADA I LIMETE Nepečena poslastica koja će vas osvežiti u momentu
Kremasta i drugačija, za prave sladokusce i one izbirljive.
- 200 g šećera
- 160 g brašna
- 50 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- ⅓ kašičice cimeta
- ¼ kašičice soli
- pola šolje ulja (110 ml)
- ¾ šolje mleka (180 ml)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
Za fil:
- 300 g kataifa
- 100 g putera
- 180 g bele čokolade
- 180 g putera od pistaća
- prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 300 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i cimet pa promešajte. Sipajte ulje, mleko, aromu vanile i jaje pa mutite dok smesa ne postane glatka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif iseckajte pa ga dobro razdvojite prstima, da se ne lepi. Otopite puter na srednjoj temperaturi, pa prokrčkajte kadaif dok ne porumeni. Stavite u hladnu činiju pa ostavite da se prohladi. Zasebno otopite belu čokoladu pa umešajte puter od pistaća i so. Dobro promešajte. Dodajte kadaifu pa promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte med. Umešajte otopljenu cnu čokoladu pa špatulom promešajte. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći, a može i nekoliko sati. Biskvit horizontalno presecite na 2 kore. U špric sipajte čokoladni ganaš pa nanesite preko ivice kore. Premažite filom od kadaifa pa preklopite drugom korom. Odozgo premažite celu tortu čokoladnim filom. Bon appetit!

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)