TORTA DUBAI ČOKOLADA Viralna poslastica koja je zaludela milione domaćica
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju sa kadaifom, čokoladom i pistaćima.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 160 g brašna
- 50 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- ⅓ kašičice cimeta
- ¼ kašičice soli
- pola šolje ulja (110 ml)
- ¾ šolje mleka (180 ml)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
Za fil:
- 300 g kataifa
- 100 g putera
- 180 g bele čokolade
- 180 g putera od pistaća
- prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 300 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i cimet pa promešajte. Sipajte ulje, mleko, aromu vanile i jaje pa mutite dok smesa ne postane glatka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 37 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kadaif iseckajte pa ga dobro razdvojite prstima, da se ne lepi. Otopite puter na srednjoj temperaturi, pa prokrčkajte kadaif dok ne porumeni. Stavite u hladnu činiju pa ostavite da se prohladi. Zasebno otopite belu čokoladu pa umešajte puter od pistaća i so. Dobro promešajte. Dodajte kadaifu pa promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte med. Umešajte otopljenu cnu čokoladu pa špatulom promešajte. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći, a može i nekoliko sati. Biskvit horizontalno presecite na 2 kore. U špric sipajte čokoladni ganaš pa nanesite preko ivice kore. Premažite filom od kadaifa pa preklopite drugom korom. Odozgo premažite celu tortu čokoladnim filom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)