KOLAČ OD LIMUNA Slatko -kiselkasti spoj u desertu koji uspeva svima
Fenomenalni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

Za kolač
Možda vas zanima:

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 150 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 200 ml jogurta
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 120 ml ulja
- sok i korica 2 limuna
- vanila
Za glazuru
- 130 g šećera u prahu
- 3 kašike limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite jaja sa šećerom pa dodajte jogurt, ulje i mešavinu brašna. Dodajte limunovu koru i sok i vanilu. Dobro žicom umutite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim ohladite 10 ak minuta, pa prelijte kolač glazurom napravljenom od šećera i soka.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)