TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 žumanca
  • 100g šećera u prahu
  • 500g maskarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
  • 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
  • malo ruma

Priprema:

Umutite žumance sa šećerom u prahu pa stavite na paru i kuvajte, 15 do 20 minuta. Pustite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i malo umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte u prethodnu smesu i ponovo umutite. Skuvajte kafu pa je procedite i u nju dodajte malo ruma. Umačite piškote pa slažite na tacnu. Preko nanesite kremu pa opet natopljene piškote. Preko nanesite ostatak krema. Na kraju, pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading