TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
Potrebno je:
- 4 žumanca
- 100g šećera u prahu
- 500g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
- 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
- malo ruma
Priprema:
Umutite žumance sa šećerom u prahu pa stavite na paru i kuvajte, 15 do 20 minuta. Pustite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i malo umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte u prethodnu smesu i ponovo umutite. Skuvajte kafu pa je procedite i u nju dodajte malo ruma. Umačite piškote pa slažite na tacnu. Preko nanesite kremu pa opet natopljene piškote. Preko nanesite ostatak krema. Na kraju, pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
PUDING KOLAČ Brzi desert sa pomorandžom koji se topi u ustima
Pravi zimski desert oduševiće sve sladokusce.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica čiji se dan obeležava 28.marta, za sve prilike
Čuvena poslastica nastala je 1915. godine.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Sočna poslastica mekana kao duša, za prave sladokusce
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)