TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
Potrebno je:
- 4 žumanca
- 100g šećera u prahu
- 500g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
- 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
- malo ruma
Priprema:
Umutite žumance sa šećerom u prahu pa stavite na paru i kuvajte, 15 do 20 minuta. Pustite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i malo umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte u prethodnu smesu i ponovo umutite. Skuvajte kafu pa je procedite i u nju dodajte malo ruma. Umačite piškote pa slažite na tacnu. Preko nanesite kremu pa opet natopljene piškote. Preko nanesite ostatak krema. Na kraju, pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.
ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)