TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".

Potrebno je:
- 4 žumanca
- 100g šećera u prahu
- 500g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)
- 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
- malo ruma
Priprema:
Umutite žumance sa šećerom u prahu pa stavite na paru i kuvajte, 15 do 20 minuta. Pustite da se malo prohladi pa dodajte maskarpone sir i malo umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte u prethodnu smesu i ponovo umutite. Skuvajte kafu pa je procedite i u nju dodajte malo ruma. Umačite piškote pa slažite na tacnu. Preko nanesite kremu pa opet natopljene piškote. Preko nanesite ostatak krema. Na kraju, pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.

ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.
Komentari (0)