ŠEHEREZADA TORTA Brza nepečena poslastica koju će gosti obožavati, neponovljivog ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko, a uspeva baš svima.

šeherezada torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g turskog keksa
  • 400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 400 ml kisele vode
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 9 kašika šećera

Priprema:

U mleku skuvajte puding sa 9 kašika šećera.Zatim ostavite da se prohladi, uz povremeno mešanje dok ne dobijete koricu. Margarin umutite sa prah šećerom i pa sjedinite sa hladnim pudingom. Mikserom dobro umutite. Zatim umutite šlag sa kiselom vodom. Nanesite red keksa pa premažite puding filom. Preko toga nanesite sloj šlaga pa keks i tako 6 puta. Nanesite šlag pa dekorišite tortu po želji. Prijatno!

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading