KIKIRIKI BOMBICE Očaravajući sitni kolači nestaće sa stola prvi
Fenomenalan i sladak desert, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 ml vode
- 5 kašika ulja
- 300 g šećera
- 130 g omekšalog margarina
- 200 g mlevenog neslanog kikirikija
- 100 g crne čokolade
- za dekoraciju:
- kikiriki
Priprema
Od šećera i vode napravite karamel sirup pa skinite sa vatre i umešajte seckan margarin. Mešajte sve dok se margarin ne otopi. Umešajte mleveni keks i kikiriki pa zamesite smesu. Zatim prekrijte providnom folijom i stavite u frižider pola sata. Otopite čokoladu sa 5 kašika ulja. Rukom oblikujte kuglice pa svaku umačite u topljenu čokoladu pa u mleveni kikiriki. Ređajte po tacni pa vratite bombice u frižider.
Možda vas zanima:
KOKOS BOMBICE Brze, slatke, neodoljive, tope se u ustima, a mirišu na more
Prave se brzo i lako, a nestanu sa stola odmah.
BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.
BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)