KIKIRIKI BOMBICE Očaravajući sitni kolači nestaće sa stola prvi

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sladak desert, za pravo uživanje.

kikiriki bombice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 ml vode
  • 5 kašika ulja
  • 300 g šećera
  • 130 g omekšalog margarina
  • 200 g mlevenog neslanog kikirikija
  • 100 g crne čokolade
  • za dekoraciju:
  • kikiriki


Priprema


Od šećera i vode napravite karamel sirup pa skinite sa vatre i umešajte seckan margarin. Mešajte sve dok se margarin ne otopi. Umešajte mleveni keks i kikiriki pa zamesite smesu. Zatim prekrijte providnom folijom i stavite u frižider pola sata. Otopite čokoladu sa 5 kašika ulja. Rukom oblikujte kuglice pa svaku umačite u topljenu čokoladu pa u mleveni kikiriki. Ređajte po tacni pa vratite bombice u frižider.

@moja.trpeza Rapsodija od tune i krastavca Sastojci: 1 krastavac Konzerva tunjevine 1 paradajz Pola avokada 1 kuvano jaje 1 crveni luk 1 kašika majoneza 1 kašika ajvara Priprema: 1. Krastavac prepolovite i izdubite unutrašnji deo, praveći "brodić". Izdubljeni deo iseckajte na kockice. 2. Iseckajte crveni luk, paradajz i avokado. 3. U većoj posudi, pomešajte sve sastojke: tunjevinu, iseckani krastavac, luk, paradajz, avokado, kuvano jaje ( promešajte ga i izgnječite viljuškom). 4. Dodajte majonez i ajvar, dobro promešajte. 5. Punite krastavac sa filom i isecite na kriške. Po želji, pospite peršunom. Uživajte u ukusnoj i osvežavajućoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading