MEDENE KUGLICE Prave se lako, a pojedu još brže, za pravo uživanje
Sitni kolači za sve prilike, a uspevaju i poćetnicima.
Potrebno je:
- 2 kašike meda
- 2 kašike šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 300 g čokolade
- 2 kašike ruma
Priprema:
Otopite 250 g posne čokolade za kuvanje pa dodajte 100 g oraha, šećer, med i rum. Umesite pa napravite kuglice od smese. Zatim prelijte otopljenom čokoladom pa pospite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
POSNE KUGLICE PO RECEPTU MAJE VOLK ODUŠEVILE DOMAĆICE Brze i preukusne
Maja Volk, voditeljka, scenarista, pisac i univerzitetska profesorka, poznata je kao veliki pobornik zdrave ishrane, pa je tako slučaj i sa slatkišima. Svi koji su probali ovaj recept za kuglice kažu da osvajaju na prvi zalogaj, a nemaju margarina i šećera, tako da će linija ostati fit. Upravo one su omiljene Majinoj deci i unucima.
DOMAĆE MARLENKA KUGLICE Svi kažu da su bolje od originala, a gotove za tren
Savršeni sitni kolači za slavsku trpezu.
BRZE SUSAM KUGLICE Naprave se lako, a smažu odmah, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije.
BRZE KUGLICE OD DUNJA I JABUKA Naprave se očas posla, a pojedu u trenu
Osvežavajuće i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)