LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.

Ledene kocke
Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance muteći. Dodajte suve sastojke pa izmešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na na 180 stepeni Vodu zakuvajte sa šećerom pa time prelijte hladnu koru izbockanu viljuškom. Pustite da kora upije. Razmutite gustin sa malo mleka da ne bude grudvica. Zakuvajte ostatak mleka sa šećerima pa kad provri umešajte razmućeni gustin i mešajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa ringle pa prekrijte plastičnom folijom. Pustite da se prohladi pa umutite mikserom. Umešajte omekšali puter pa umutite. Zatim sipajte preko kore pa izravnajte. Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri.Zatim sipajte preko fila. Pustite da se kolač stegne pa secite na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.

POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.

STARINSKI KOH Neodoljivi desert sa mlekom mekan kao duša, za pravo užuvanje
Sladak i aromatičan, pravićete stalno.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)