LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
Ledene kocke
Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance muteći. Dodajte suve sastojke pa izmešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na na 180 stepeni Vodu zakuvajte sa šećerom pa time prelijte hladnu koru izbockanu viljuškom. Pustite da kora upije. Razmutite gustin sa malo mleka da ne bude grudvica. Zakuvajte ostatak mleka sa šećerima pa kad provri umešajte razmućeni gustin i mešajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa ringle pa prekrijte plastičnom folijom. Pustite da se prohladi pa umutite mikserom. Umešajte omekšali puter pa umutite. Zatim sipajte preko kore pa izravnajte. Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri.Zatim sipajte preko fila. Pustite da se kolač stegne pa secite na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)