LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.

Ledene kocke
Možda vas zanima:

LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.
Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance muteći. Dodajte suve sastojke pa izmešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na na 180 stepeni Vodu zakuvajte sa šećerom pa time prelijte hladnu koru izbockanu viljuškom. Pustite da kora upije. Razmutite gustin sa malo mleka da ne bude grudvica. Zakuvajte ostatak mleka sa šećerima pa kad provri umešajte razmućeni gustin i mešajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa ringle pa prekrijte plastičnom folijom. Pustite da se prohladi pa umutite mikserom. Umešajte omekšali puter pa umutite. Zatim sipajte preko kore pa izravnajte. Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri.Zatim sipajte preko fila. Pustite da se kolač stegne pa secite na kocke. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)