KREMASTI KADAIF BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Nikad slađi, pravićete stalno

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.

kadaif
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kadaifa
  • 200 g istopljenog putera
  • 3 čaše (200 ml) šećera
  • 3 čaše vode
  • 1 kašika soka od limuna

Za fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 čaša mleka
  • 1 čaša šećera
  • 7 kašika griza
  • 2 kašike gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kese šlaga

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kadaif rastresite i stavite u tepsiju, pospite istopljenim puterom i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi. Kuvajte vodu i šećer na umerenoj temperaturi 5 minuta i odmah prelijte kadaif. Ostavite da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom penasto, dodajte griz, gustin, vanilin šećer i mleko. Izmešajte i stavite na tihu vatru da se kuva. Povremeno promešajte, a kada se dobro zagreje stalno mešajte dok se krem ne zgusne (3-4 minuta). Pazite da ne provri. Kad se prohladi stavite preko kadaifa. Odozgo premažite umućenim šlagom prema uputstvu sa kesice.

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading