KREMASTI KADAIF BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Nikad slađi, pravićete stalno
Sočan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 400 g kadaifa
- 200 g istopljenog putera
- 3 čaše (200 ml) šećera
- 3 čaše vode
- 1 kašika soka od limuna
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 čaša mleka
- 1 čaša šećera
- 7 kašika griza
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 2 kese šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kadaif rastresite i stavite u tepsiju, pospite istopljenim puterom i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi. Kuvajte vodu i šećer na umerenoj temperaturi 5 minuta i odmah prelijte kadaif. Ostavite da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom penasto, dodajte griz, gustin, vanilin šećer i mleko. Izmešajte i stavite na tihu vatru da se kuva. Povremeno promešajte, a kada se dobro zagreje stalno mešajte dok se krem ne zgusne (3-4 minuta). Pazite da ne provri. Kad se prohladi stavite preko kadaifa. Odozgo premažite umućenim šlagom prema uputstvu sa kesice.
Možda vas zanima:
DOMAĆE RUM PLOČICE Mekane i slatke, a nimalo ne zaostaju za originalom
Fenomenalne i slatke, a nestaće sa stola odmah.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
KITNIKEZ Zaboravljeni vojvođanski slatkiš od dunja čiji se recept prenosio generacijama, a danas je totalno zaboravljen
Kitnikez ili žele od dunja, šećera i limuna, sa dodatkom oraha, nekada je bio neizostavni deo vojvođanske trpeze.
KREMASTI KADAIF BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Nikad slađi, pravićete stalno
Sočan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.
Komentari (0)