BRZA NAPOLEON TORTA: Jednostavna verzija popularnog deserta, trebaju vam samo 3 sastojka
Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija
Ako nekoga ko voli krempite želite da obradujete tortom gotovo istog ukusa, onda je ovo ono što tražite. Ovaj recept za malo bržu i jednostavniju varijantu od samo tri sastojka sjajno je rešenje ukoliko nemate previše vremena.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g krem sira
300 ml kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Lisnato testo malo razvucite oklagijom pa isecite na tri jednaka dela. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni nekih 20 minuta.
Sir i kondenzovano mleko pomešajte i mikserom dobro sjedinite da dobijete glatku masu.
Kada je testo pečeno uklonite lagano gornju koricu, a mrvice iskoristite za dekoraciju na kraju.
Sva tri dela podelite na dva, da ukupno dobijete 6 korica.
Svaku od njih premažite filom i ređajte jednu preko druge, dok sve ne iskoristite i na kraju od preostalog fila premažite kompletnu tortu.
Mrvice koje ste sačuvali pospite odozgo. Po želji možete za dekoraciju iskoristiti malo seckanih badema.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)