BRZA NAPOLEON TORTA: Jednostavna verzija popularnog deserta, trebaju vam samo 3 sastojka
Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija

Ako nekoga ko voli krempite želite da obradujete tortom gotovo istog ukusa, onda je ovo ono što tražite. Ovaj recept za malo bržu i jednostavniju varijantu od samo tri sastojka sjajno je rešenje ukoliko nemate previše vremena.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g krem sira
300 ml kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Lisnato testo malo razvucite oklagijom pa isecite na tri jednaka dela. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni nekih 20 minuta.
Sir i kondenzovano mleko pomešajte i mikserom dobro sjedinite da dobijete glatku masu.
Kada je testo pečeno uklonite lagano gornju koricu, a mrvice iskoristite za dekoraciju na kraju.
Sva tri dela podelite na dva, da ukupno dobijete 6 korica.
Svaku od njih premažite filom i ređajte jednu preko druge, dok sve ne iskoristite i na kraju od preostalog fila premažite kompletnu tortu.
Mrvice koje ste sačuvali pospite odozgo. Po želji možete za dekoraciju iskoristiti malo seckanih badema.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)