KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Najkremastiji slatkiš na svetu, svi ga obožavaju!
Poslastica koja je veoma izdašna, kremasta, a ukus je savršen.

Sastojci:
Kora:
5 belanaca
100 g mlevenih oraha
50 g šećera
1 kašika brašna
1 štangla (20 g) rendane čokolade
1/2 praška za pecivo
Fil od malina:
400 g malina (svežih ili zaleđenih)
1 kesica pudinga od maline (ili jagode)
50 ml vode
50 g šećera
Fil od vanile:
5 žumanaca
500 ml mleka
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml slatke pavlake
1 kašika gustina
1 kašika arome vanile
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati brašno, orahe, čokoladu i prašak za pecivo. Sjediniti kašikom i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil od malina: Skuvati maline, vodu i šećer. Kada provri dodati puding pomešan sa 2-3 kašike smese od malina. Sipati u šerpu sa malinama i mešati dok se smesa ne zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se ohladi i stegne (hladiti 1 sat).
Vanila fil: Umutiti žumanca sa šećerom penasto, pa dodati gustin razmućen u 40 ml hladnog mleka. Dobro umutiti da se sjedini. Ostatak mleka staviti na šerpu i zagrejati do ključanja, pa u njega dodati smesu od žumanaca. Kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje žicom za mućenje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa dodati maslac i mikserom sjediniti. Dodati umućenu slatku pavlaku sa vanilom. Sjediniti mikserom i sipati preko hladnog fila od malina. Ostaviti da se ohladi i stegne bar 1 sat.
Glazura: Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri i preliti ohlađen kolač.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)