ALVA Po starom proverenom receptu, zasladiće vas u momentu

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Ukusna i drugačija, pravićete stalno.

alva
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 šolja ulja
  •  2 šolje griza
  • 3 šolje šećera
  • 4 šolje vode
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 100 g mlevenih badema 

Priprema:

Na suvom tiganju propržite griz dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte ulje i kratko pržite. Otopite šećer pa time podlivajte griz sve dok se ne skuva. Umešajte vanilu i bademe. Nakon što ostane trag od varjače pri dnu šerpe znaćete da je alva gotova. Izlijte u manji podmazan pleh pa ostavite da se prohladi.

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza
Tagovi:

Komentari (0)

Loading