ALVA Po starom proverenom receptu, zasladiće vas u momentu
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 šolja ulja
- 2 šolje griza
- 3 šolje šećera
- 4 šolje vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100 g mlevenih badema
Priprema:
Na suvom tiganju propržite griz dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte ulje i kratko pržite. Otopite šećer pa time podlivajte griz sve dok se ne skuva. Umešajte vanilu i bademe. Nakon što ostane trag od varjače pri dnu šerpe znaćete da je alva gotova. Izlijte u manji podmazan pleh pa ostavite da se prohladi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)