ČOKO ORANDŽ KOLAČ Fenomenalni desert koji osvežava u trenu, ukusa koji priča priče
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za koru:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g kakao praha
- kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml soka od narandže
- rendana kora narandže
Za fil:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g slatke pavlake
- 50 g putera
- 100 ml soka od narandže
- 2 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g tamne čokolade
- 100 g slatke pavlake
- kašika putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Jaja umutite sa šećerom penasto. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakako prah i so. Polako dodajte u smesu sa jajima, uz lagano mešanje. Sipajte sok od narandže i rendanu koru narandže pa pažljivo mešajte dok se sve ne sjedini. U pleh izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je pečena. Onda ostavite koru da se potpuno prohladi. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Potom skinite šerpu sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i puter. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte pomorandžin sok i prah šećer pa dobro promešajte. Pustite fil da se malo ohladi i zgusne pa ga ravnomerno premažite preko ohlađene kore. Potom zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Onda skinite šerpu sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu i puter, i mešajte, sve dok se ne otopi.Kad se malo prohladi,prelijte glazuru preko fila pa kolač stavite u frižider. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)