ČOKO ORANDŽ KOLAČ Fenomenalni desert koji osvežava u trenu, ukusa koji priča priče
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Za koru:
Možda vas zanima:

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA KREMPITA Kolač kakav do sada niste jeli, po receptu iz zaboravljene sveske
Kremasti kolač obožavaće cela porodica.

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g kakao praha
- kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml soka od narandže
- rendana kora narandže
Za fil:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g slatke pavlake
- 50 g putera
- 100 ml soka od narandže
- 2 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g tamne čokolade
- 100 g slatke pavlake
- kašika putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Jaja umutite sa šećerom penasto. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakako prah i so. Polako dodajte u smesu sa jajima, uz lagano mešanje. Sipajte sok od narandže i rendanu koru narandže pa pažljivo mešajte dok se sve ne sjedini. U pleh izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je pečena. Onda ostavite koru da se potpuno prohladi. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Potom skinite šerpu sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i puter. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte pomorandžin sok i prah šećer pa dobro promešajte. Pustite fil da se malo ohladi i zgusne pa ga ravnomerno premažite preko ohlađene kore. Potom zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Onda skinite šerpu sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu i puter, i mešajte, sve dok se ne otopi.Kad se malo prohladi,prelijte glazuru preko fila pa kolač stavite u frižider. Secite na kocke i služite. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.
Komentari (0)