ČOKO ORANDŽ KOLAČ Fenomenalni desert koji osvežava u trenu, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

čoko orandž kocke
Shutterstock

Za koru:

Možda vas zanima:

  • 4 jaja 
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 ml soka od narandže
  • rendana kora narandže

Za fil:

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g slatke pavlake
  • 50 g putera
  • 100 ml soka od narandže
  • 2 kašike šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150 g tamne čokolade
  • 100 g slatke pavlake
  • kašika putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Jaja umutite sa šećerom penasto. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakako prah i so. Polako dodajte u smesu sa jajima, uz lagano mešanje. Sipajte sok od narandže i rendanu koru narandže pa pažljivo mešajte dok se sve ne sjedini. U pleh izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je pečena. Onda ostavite koru da se potpuno prohladi. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Potom skinite šerpu sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i puter. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte pomorandžin sok i prah šećer pa dobro promešajte.  Pustite fil da se malo ohladi i zgusne pa ga ravnomerno premažite preko ohlađene kore. Potom zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, ali nemojte da provri. Onda skinite šerpu sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu i puter, i mešajte, sve dok se ne otopi.Kad se malo prohladi,prelijte glazuru preko fila pa  kolač stavite u frižider. Secite na kocke i služite. Bon appetit!

 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Komentari (0)