KAPREZE TORTA Neodoljiva italijanska poslastica ukusa koji se pamti
Najbolje služite uz kuglu sladoleda.
- Potrebno je:
- 5 jaja
- 160 g šećera (običan ili smeđi)
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca (ili ulja u istoj količini)
- 300 g mlevenih orašastih plodova (bademi u originalu, ali možete koristiti lešnike ili orahe)
Dodatno:
- pola kašičice soli
- aroma vanile, cimet, rum, viski, pomorandžina korica...
- šećer u prahu za dekoraciju ili kakao ili rendana čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Jaja umutite penasto sa šećerom.Na tihoj vatri otopite čokoladu s maslacem. U jaja dodajte otopljenu čokoladu i mlevene orašaste plodove, pa špatulom dobro sjedinite. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Sredina treba da bude mekana, a kora da bude hrskava. Onda prohladite tortu pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)