KAPREZE TORTA Neodoljiva italijanska poslastica ukusa koji se pamti
Najbolje služite uz kuglu sladoleda.
- Potrebno je:
- 5 jaja
- 160 g šećera (običan ili smeđi)
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca (ili ulja u istoj količini)
- 300 g mlevenih orašastih plodova (bademi u originalu, ali možete koristiti lešnike ili orahe)
Dodatno:
- pola kašičice soli
- aroma vanile, cimet, rum, viski, pomorandžina korica...
- šećer u prahu za dekoraciju ili kakao ili rendana čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Jaja umutite penasto sa šećerom.Na tihoj vatri otopite čokoladu s maslacem. U jaja dodajte otopljenu čokoladu i mlevene orašaste plodove, pa špatulom dobro sjedinite. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Sredina treba da bude mekana, a kora da bude hrskava. Onda prohladite tortu pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)