KAPREZE TORTA Poslastica sa čuvenog ostrva Kapri, mekana kao duša, a miriše na ljubav
Odlično se slaže sa kafom, a po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je
- 250 g crne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu za kuvanje izlomite pa je otopite na pari. Dodajte omekšali maslac i smesu dobro promešajte. u jednoj posudi belanca odvojite od žumanca. Pomešajte žumanca sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne otopi, a smesa ne postane kremasta. U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte. Belanca ulupajte u čvrst sneg, pa i to dodajte prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom. Umešajte mlevene bademe. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite tortu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i sačekajte da se prohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Komentari (0)