PALAČINKE SA MAKOM I CIMETOM Fenomenalne i slatke, u aromatičnom spoju
Zamirisaće cela kuća.
Za testo
- 200 g brašna
- 300 ml vode
- 1 jaje
- kašika ulja
- kašičica šećera
- 1/3 kašičice soli
Za nadev:
- 300 ml mleka
- 2 kašike meda
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šljiva
- cimet
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer. Polako umešajte brašno dok ne dobijete glatku smesu, uz neprestano mešanje. Pustite da odstoji pola sata. Pecite palačinke u podmazanom tiganju.Mleko prokuvajte sa medom pa drostruji.odajte mleveni mak i cimet. Sve vreme mešajte na tihoj vatri.Premažite palačinke pripremljenim filom i urolajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
MIRISNE PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Kao osmišljene za proleće, a mekane, vazdušaste i preukusne
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)