PALAČINKE SA MAKOM I CIMETOM Fenomenalne i slatke, u aromatičnom spoju

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Zamirisaće cela kuća.

palačinke sa makom i cimetom
Shutterstock

Za testo

  • 200 g brašna
  • 300 ml vode
  • 1 jaje 
  • kašika ulja
  • kašičica šećera
  • 1/3 kašičice soli

Za nadev:

  • 300 ml mleka
  • 2 kašike meda
  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šljiva
  • cimet 

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer. Polako umešajte brašno dok ne dobijete glatku smesu, uz neprestano mešanje.  Pustite da odstoji pola sata. Pecite palačinke u podmazanom tiganju.Mleko prokuvajte sa medom pa drostruji.odajte mleveni mak i cimet. Sve vreme mešajte na tihoj vatri.Premažite palačinke pripremljenim filom i urolajte. Prijatno!

 

@moja.trpeza Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading