KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 200 g keksa
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 400 ml slatke pavlake za šlag
- 200 g šećera
- malo šećera u prahu
Priprema:
U dublju šerpu sipajte mleko pa ostavite 100 ml sa strane. Onda dodajte šećer i dobro promešajte. Sipajte puding pa umešajte preostalo mleko i pomešajte da ne bude grudvica. Mleko stavite sa šećerom na šporet pa kad provri umešajte puding i zakuvajte dok ne postane gust.Onda pokrijte providnom folijom. Zasebno umutite pavlakuza šlag u jednoj posudi, a zasebno još 200 ml pavlake za šlag. U nju dodajte prohlađen puding pa kremasto umutite.Keks umačite u mleko pa ređajte na poslužavnik. Nanesite umućen fil pa dobro poravnajte. Odozgo dodajte sloj umućene pavlake pa dobro poravnajte. Nanesite još jedan sloj keksa pa po vrhu pospite prah šećerom. Ostavite krempitu bar dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)