DOBOŠ TORTA Složena poslastica bogatog ukusa ukrasiće svaku trpezu i oduševiće goste
Očaravajuća poslastica za sve svečane prilike.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

TORTA OD BATATA I CRNE ČOKOLADE Viralni recept koji je oduševio brojne domaćice
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme.
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašice vanilin šećera
Za fil:
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 4 žumanca
- 200 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 100 g tamne čokolade
Za glazuru:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite penasto sa šećerima. Polako umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu podelite na 5 delova. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prohladite kore. Prokuvajte mleko pa dodajte žumanca, uz konstantno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Prohladite pa dodajte maslac umućen sa prah šećerom. Dobro sjedinite pa umešajte otopljenu čokoladu. Tortu ređajte redosledom kora-fil, kora-fil. Odozgo nanesite fil, pa njime sa strane premažite i ivice torte. Šećer zagrejte sa vodom i limunovim sokom dok ne dobijete zlatnu karamelu. Prelijte vruće preko torte, uz vođenje računa da se karamela ne slije sa strane. Pustite da se torta prohladi i stegne pa je pažljivo secite.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.

ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

POLICAJKA Izdašna poslastica puna čokolade i oraha, recept koji bi trebalo da zapišete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)