BAJADERA Kolač kao osmišljen za svečanu i slavsku trpezu, uzećete parče više
Fenomenalan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.

BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.
- 200 ml vode
- 250 g šećera
- 1 kesica vanila burbon šećera
- 200 g maslaca ili margarina (u zavisnosti da li je posna verziju ili ne)
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g mlevenih oraha
- 150 g čokolade za kuvanje
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 25 g maslaca ili margarina
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpicu sipajte100 ml vode i 125 g šećera, pa ostavite da se kuva. Nakon što provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta. Onda skinite sa ringle pa dodajte 100 g maslaca seckanog na kocke i mešajte, sve dok se ne otopi. Umešajte i čokoladu pa mešajte. Dodajte 150 g mlevenog keksa i mlevenih oraha. Pustite da se smesa prohladi pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Poravnajte smesu pa na isti način napravite i svetli deo. U njega dodajte kesicu vanila burbon šećera. Nakon što se prohladi, rasporedite svetli deo preko tamnog. Poravnajte pa ostavite da se hladi u frižideru. Otopite čokoladu, maslac i ulje na pari da dobijete glazuru pa prelijte preko bajadere. Ostavite kolač u frižideru pa secite i služite.

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)