NEODOLJIVA TORTA OD ORAHA Kremasta poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji govori 1000 jezika
Slatka i kremasta, nema onoga ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 Jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- kašičica praška za pecivo
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g putera
- kesica vanilinog šećera
Za čokoladni sloj:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Polako umešajte mlevene orahe, prašak za pecivo i brašno. Smesu podelite na 2 dela. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda pustite da se prohlade. Brašno pomešajte sa šećerom pa polako sipajte mleko, uz neprestano mešanje, da ne bude grudvica. Onda kuvajte na srednjoj vatri, dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Puter umutite sa vanilinim šećerom, pa polako dodajte u prohlađen fil. Kad smesa postane glatka, znaćete da je dobro. Slatku pavlaku zagrejte u šerpi do tačke vrenja, ali nemojte da provri. Onda skinite sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte dok se ne otopi i postane glatka smesa. Prvu koru stavite na tanjir za serviranje pa je premažite polovinom belog fila. Preko nanesite polovinu čokoladnog pa ravnomerno rasporedite. Onda nanesite drugu koru preko čokoladnog sloja pa je premažite ostatkom belog fila. Prelijte tortu ostatkom čokoladnog sloja. Ostavite tortu bar 2 sata u frižideru, a najbolje preko noći, da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)