NEODOLJIVA TORTA OD ORAHA Kremasta poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji govori 1000 jezika
Slatka i kremasta, nema onoga ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 Jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- kašičica praška za pecivo
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g putera
- kesica vanilinog šećera
Za čokoladni sloj:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Polako umešajte mlevene orahe, prašak za pecivo i brašno. Smesu podelite na 2 dela. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda pustite da se prohlade. Brašno pomešajte sa šećerom pa polako sipajte mleko, uz neprestano mešanje, da ne bude grudvica. Onda kuvajte na srednjoj vatri, dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Puter umutite sa vanilinim šećerom, pa polako dodajte u prohlađen fil. Kad smesa postane glatka, znaćete da je dobro. Slatku pavlaku zagrejte u šerpi do tačke vrenja, ali nemojte da provri. Onda skinite sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte dok se ne otopi i postane glatka smesa. Prvu koru stavite na tanjir za serviranje pa je premažite polovinom belog fila. Preko nanesite polovinu čokoladnog pa ravnomerno rasporedite. Onda nanesite drugu koru preko čokoladnog sloja pa je premažite ostatkom belog fila. Prelijte tortu ostatkom čokoladnog sloja. Ostavite tortu bar 2 sata u frižideru, a najbolje preko noći, da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)