NEODOLJIVI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Ukusni i slatki, za savršeno jutro
Bude sva čula, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 4 žumanceta
- rendana kora jednog celog limuna
- prstohvat soli
- 300 ml kisele vode
- 350 g svinjskog sala
- 1 vanilin šećer
- pekmez od kajsija
- šećer u prahu
Priprema:
Brašno prosejte pa dodajte žumanca, limunovu koru, kašiku sala, so i polako sipajte vodu. Zamesite srednje mekano testo pa ga raklagijajte tanko i premažite sa 1/3 sala, preklopite kao za lisnato testo i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ponovite postupak još dvaput. Sledeći put rasklagijajte testo na debljinu 1cm, opkrojite nožem sa svih strana da bi se lepo razlistalo, isecite na kvadrate i namažite kašičicu džema. Dva kraja testa preklopite prema sredini i malo pritisnite da se ne bi otvorili prilkom pečenja. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene salčiće pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Možda vas zanima:
POSNI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Savršeni, brzi i totalno božanstveni, a tope se u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
POSNI SALČIĆI Ovako su ih pravile sve domaćice u Jugoslaviji, po ukusu im nema ravnih
Zamirisaće cela kuća dok se peku.
NEODOLJIVI SALČIĆI Slatkiš iz bakine kuhinje za prave sladokusce, po receptu bez mane
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)