NEODOLJIVI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Ukusni i slatki, za savršeno jutro

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Bude sva čula, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

salčići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 4 žumanceta
  • rendana kora jednog celog limuna
  • prstohvat soli
  • 300 ml kisele vode
  • 350 g svinjskog sala
  • 1 vanilin šećer
  • pekmez od kajsija
  • šećer u prahu

Priprema:
Brašno prosejte pa dodajte žumanca, limunovu koru, kašiku sala, so i polako sipajte vodu. Zamesite srednje mekano testo pa ga raklagijajte tanko i premažite sa 1/3 sala, preklopite kao za lisnato testo i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ponovite postupak još dvaput. Sledeći put rasklagijajte testo na debljinu 1cm, opkrojite nožem sa svih strana da bi se lepo razlistalo, isecite na kvadrate i namažite kašičicu džema. Dva kraja testa preklopite prema sredini i malo pritisnite da se ne bi otvorili prilkom pečenja. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene salčiće pospite šećerom u prahu  i vanilin šećerom. 

 

@moja.trpeza Savršen puding od griza Sastojci: 100 ml kokosovog mleka 2 kašike kakaa 2 kašike ovsene kaše 2 kašike griza Med po želji Priprema: 1. U šerpu sipati kokosovo mleko i zagrevati na srednjoj vatri. 2. Kada mleko prokuva, dodati griz uz stalno mešanje kako bi se sjedinio i izbegle grudvice. 3. Dodati kakao i dobro promešati dok se ne dobije glatka smesa. 4. Sipati puding u posudu za serviranje. 5. Dodati kašiku ovsene kaše u svaki deo i promešati. 6. Po želji zasladiti medom i ukrasiti po ukusu. Brzo, jednostavno i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #rececept #proteinskipuding #proteinskidorucak #zdravaishrana #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

 

Komentari (0)

Loading