TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za kore:
- 700 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g margarina ili maslaca
- 2 jaja
- 200 ml mleka
Za fil:
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 150 g crne čokolade
- 150 g maslaca
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo pa dodajte margarin. Trljajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Umešajte jaja i mleko pa zamesite glatko testo. Podelite na 6 jednakih delova, pa svaku koru tanko razvucite. Pecite 5 do 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte puding od čokolade, sa mlekom i šećerom. Zatim umešajte čokoladu i maslac u vruć puding. Kore filujte čokoladnim filom, sve sem poslednje. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru. Prelijte preko poslednje kore. Ostavite kolač preko noći u frižideru, pa secite na tanke pravougaonike.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM TRADICIONALNI RECEPT ZA MAĐARICU Topi se u ustima
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)