TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

mađarica
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za kore:

  • 700 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 150 g crne čokolade
  • 150 g maslaca

Za glazuru:

  • 150 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo pa dodajte margarin. Trljajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Umešajte jaja i mleko pa zamesite glatko testo. Podelite na 6 jednakih delova, pa svaku koru tanko razvucite. Pecite 5 do 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte puding od čokolade, sa mlekom i šećerom. Zatim umešajte čokoladu i maslac u vruć puding. Kore filujte čokoladnim filom, sve sem poslednje. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru. Prelijte preko poslednje kore. Ostavite kolač preko noći u frižideru, pa secite na tanke pravougaonike.

TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice Watch on TikTok

 

 

 

 

Komentari (0)