TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Za kore:
- 700 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g margarina ili maslaca
- 2 jaja
- 200 ml mleka
Za fil:
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 150 g crne čokolade
- 150 g maslaca
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo pa dodajte margarin. Trljajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Umešajte jaja i mleko pa zamesite glatko testo. Podelite na 6 jednakih delova, pa svaku koru tanko razvucite. Pecite 5 do 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prema uputstvu sa kesice skuvajte puding od čokolade, sa mlekom i šećerom. Zatim umešajte čokoladu i maslac u vruć puding. Kore filujte čokoladnim filom, sve sem poslednje. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru. Prelijte preko poslednje kore. Ostavite kolač preko noći u frižideru, pa secite na tanke pravougaonike.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)