SANDOKAN PITA Turski desert sličan baklavi koji pomera granice dobrog ukusa
Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 350 g kupovnih kora za pitu
- 250 g mlevenog maka
- 250 g šećera
- tri jajeta
- jedna kesica vanilin šećera
- jedna kesicaa praška za pecivo
- 180 ml jogurta 2,8 posto mlečne masti
- 180 ml ulja
Za agdu:
- 400 g šećera
- 400 ml vode
- jedan limun
Priprema:
Jednu koru premažite sa malo otopljrnog maslaca pa stavite drugu koru, i nju premažite. Onda premažite sa delom mak smese pa prekrijte sa dve kore premazane sa maslacem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite umućenim žumancetom. Kolač isecite na željeni oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć kolač prelijte hladnom agdom. Pustite da upije sirup i da se prohladi.
Možda vas zanima:
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)