SANDOKAN PITA Turski desert sličan baklavi koji pomera granice dobrog ukusa
Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 350 g kupovnih kora za pitu
- 250 g mlevenog maka
- 250 g šećera
- tri jajeta
- jedna kesica vanilin šećera
- jedna kesicaa praška za pecivo
- 180 ml jogurta 2,8 posto mlečne masti
- 180 ml ulja
Za agdu:
- 400 g šećera
- 400 ml vode
- jedan limun
Priprema:
Jednu koru premažite sa malo otopljrnog maslaca pa stavite drugu koru, i nju premažite. Onda premažite sa delom mak smese pa prekrijte sa dve kore premazane sa maslacem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite umućenim žumancetom. Kolač isecite na željeni oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć kolač prelijte hladnom agdom. Pustite da upije sirup i da se prohladi.
Možda vas zanima:
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)