SANDOKAN PITA Turski desert sličan baklavi koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

sandokan pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g kupovnih kora za pitu
  • 250 g mlevenog maka
  • 250 g šećera
  • tri jajeta
  • jedna kesica vanilin šećera
  • jedna kesicaa praška za pecivo
  • 180 ml jogurta 2,8 posto mlečne masti
  • 180 ml ulja

Za agdu:

  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • jedan limun

Priprema:

Jednu koru premažite sa malo otopljrnog maslaca pa stavite drugu koru, i nju premažite. Onda premažite sa delom mak smese pa prekrijte sa dve kore premazane sa maslacem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite umućenim žumancetom. Kolač isecite na željeni oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć kolač prelijte hladnom agdom. Pustite da upije sirup i da se prohladi. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading