PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

Potrebno je:
- 130 g seckane crne čokolade
- 470 ml mleka po izboru
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 1 čili papričica, prerezana na pola po dužini, bez semenki
- 2 kašičice kokosovog šećera (može i smeđi šećer ili med)
- 2 čašice brendija ili ruma, po želji
Priprema:
Otopite čokoladu sa malo mleka, na umerenoj temperaturi. Dodajte ostatak mleka, vanilu, cimet, so i čili, pa zagrejte ali pazite da ne provri. Onda skinite sa vatre i pustite da odstoji 10 minuta, pa izvadite čili. Polako dodajte šećer pa mešajte. Onda dodajte malo brendija ili ruma. Sipajte toplu čokoladu u šolju i dekorišite po želji.
Možda vas zanima:

TOPLA ČOKOLADA SA TAHINJEM Mirisni spoj u neodoljivom napitku, pravićete stalno
Fenomenalan napitak u aromatičnom spoju sa tahinijem i kardamomom.

NAJSLAĐA BELA TOPLA ČOKOLADA Za lepo druženje sa prijateljima, ukusa koji priča priče
Zagrejaće vas u trenu, a priprema je jednostavna.

BELA TOPLA ČOKOLADA Neodoljivi zimski napitak kao osmišljen za lepo veče sa prijateljima
Zasladite se uz omiljeni napitak, po receptu bez mane.

BELA TOPLA ČOKOLADA Slatka i kremasta, poći će vam voda na usta
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)