POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 5 zrelih banana
- 5 kašika šećera
- 1 vanil šećer
- 240 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 60 g posne čokolade
- 60 g oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite pek papirom. 3 zrele banane izgnječite viljuškom, pa dodajte šećere, ulje, kiselu vodu, prosejano brašno, prašak za pecivo i cimet. Viljuškom dobro promešajte da se sastojci sjedine. U jednoj posudi stavite bananu iseckanu na kockice, čokoladu i orahe pa umešajte u smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite banana hleb 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)