POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.

Potrebno je:
- 5 zrelih banana
- 5 kašika šećera
- 1 vanil šećer
- 240 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 60 g posne čokolade
- 60 g oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite pek papirom. 3 zrele banane izgnječite viljuškom, pa dodajte šećere, ulje, kiselu vodu, prosejano brašno, prašak za pecivo i cimet. Viljuškom dobro promešajte da se sastojci sjedine. U jednoj posudi stavite bananu iseckanu na kockice, čokoladu i orahe pa umešajte u smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite banana hleb 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.

LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

KOLAČ SA MEDOM Starinski desert po receptu iz bakine kuhinje, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)