PITA SA KRUŠKAMA Aromatična poslastica ukusa koji priča priče, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sočna i ukusna, a pravi se lako.

pita sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 150 g hladnog putera, isečenog na kockice
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2-3 kašike hladne vode

Za fil:

  • 5 zrelih krušaka (oljuštenih, očišćenih i isečenih na kriške)
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • 1 kašika skroba ili brašna
  • 1 kašika limunovog soka

Za premazivanje:

  • 1 jaje (umućeno)
  • malo šećera za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Onda dodajte hladan puter i rukama utrljajte u brašno, dok ne dobijete mrvičasto testo. Sipajte kašiku po kašiku hladne vode, mešajući dok ne dobijete testo. Zatim ga oblikujte u disk, uvijte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. Kriške krušaka pomešajte sa smeđim šećerom, cimetom, đumbirom, skrobom i limunovim sokom. Na kraju umešajte med i lagano promešajte da se sve sjedini. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo u krug, pa ga prebacite u pleh ostavljajući ivice da vise preko rubova. Ravnomerno rasporedite fil od krušaka preko testa, pa preklopite ivice prema unutra, da pokrijete deo fila. Umućenim jajetom premažite testo, pa pospite kristal šećerom. Pecite pitu 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

 

Brze i slasne pogačice 😍 Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Priprema: Pomešajte jaje, kvasac i toplo mleko, ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite 20 min. Razvucite testo, secite trakice, premažite uljem i motajte u krug. Poređajte na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 200°C. Poslužite tople i uživajte! #mojatrpeza #recept #pogacice #pecivo #fypシ゚viral #fypシ゚ #fyp #foryoupage #viraltiktok ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS Watch on TikTok

 

Komentari (0)