PITA SA KRUŠKAMA Aromatična poslastica ukusa koji priča priče, za prave sladokusce
Sočna i ukusna, a pravi se lako.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

TRIKOLORE TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica za sve svečane prilike
U savršenom spoju sa tri vrste čokolade, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Za koru:
- 250 g brašna
- 150 g hladnog putera, isečenog na kockice
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 2-3 kašike hladne vode
Za fil:
- 5 zrelih krušaka (oljuštenih, očišćenih i isečenih na kriške)
- 80 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1 kašika skroba ili brašna
- 1 kašika limunovog soka
Za premazivanje:
- 1 jaje (umućeno)
- malo šećera za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Onda dodajte hladan puter i rukama utrljajte u brašno, dok ne dobijete mrvičasto testo. Sipajte kašiku po kašiku hladne vode, mešajući dok ne dobijete testo. Zatim ga oblikujte u disk, uvijte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. Kriške krušaka pomešajte sa smeđim šećerom, cimetom, đumbirom, skrobom i limunovim sokom. Na kraju umešajte med i lagano promešajte da se sve sjedini. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo u krug, pa ga prebacite u pleh ostavljajući ivice da vise preko rubova. Ravnomerno rasporedite fil od krušaka preko testa, pa preklopite ivice prema unutra, da pokrijete deo fila. Umućenim jajetom premažite testo, pa pospite kristal šećerom. Pecite pitu 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a tope se u ustima.

ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM Aromatična i očaravajuća, u savršenom spoju ukusa
U savršenom spoju slatkiša i omiljenog napitka.
Komentari (0)