POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Potrebno je:
- 500 g šećera
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 150 g mlevenih oraha
- 200 ml vode
- 130 g posnog margarina (na sobnoj temperaturi)
- 3-5 štangli posne čokolade
Za čokoladnu glazuru:
- 3 štangle posne čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu stavite šećer, pa dodajte vodu i ostavite da provri. Onda skinite sa ringle, pa ostavite da se hladi oko pet minuta. Zasebno pomešajte mlevene orahe sa mlevenim keksom, pa prelijte ušpinovanim šećerom. Umešajte margarin sečen na kockice pa dobro mešajte. Smesu podelite na dva dela, pa jednom dodajte otopljenu čokoladu. Stavite preko tamnog dela beli, pa secite na pravougaonike i dobro pritisnite da se zalepi. Čokoladu otopite sa malo ulja, pa time prelijte kolač.
Možda vas zanima:
DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti
Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)