POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.

posna bajadera
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g šećera
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 ml vode
  • 130 g posnog margarina (na sobnoj temperaturi)
  • 3-5 štangli posne čokolade

Za čokoladnu glazuru:

  • 3 štangle posne čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu stavite šećer, pa dodajte vodu i ostavite da provri. Onda skinite sa ringle, pa ostavite da se hladi oko pet minuta. Zasebno pomešajte mlevene orahe sa mlevenim keksom, pa prelijte ušpinovanim šećerom. Umešajte margarin sečen na kockice pa dobro mešajte. Smesu podelite na dva dela, pa jednom dodajte otopljenu čokoladu. Stavite preko tamnog dela beli, pa secite na pravougaonike i dobro pritisnite da se zalepi. Čokoladu otopite sa malo ulja, pa time prelijte kolač.

Komentari (0)