KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je:
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 100 g ulja
- 7 g praška za pecivo
- 60 g kukuruznog skroba
- 250 g brašna
- 20 g kakao
- 1 kašika ulja
- džem od breskve
- rendani kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, so, vanilin i običan šećer. Dodajte ulje, pomešajte, pa dodajte prašak za pecivo i kukuruzni skrob. Umešajte brašno, pa sve dobro sjedinite. Na dva jednaka dela podelite smesu. Jedan deo stavite u frižider. U testo koje je ostalo dodajte kakao i dobro sjedinite. Valjkom razvaljajte obe polovine testa, prvo bez kakaa, pa onu sa njim. Napravite rolate u obliku valjka. Prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Pečene rolate premažite džemom sa svih strana, pa valjajte u kokos mrvice.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
NEODOLJIVI KOKOS ROLAT I dupla mera će biti malo, a gotov očas posla
Kremast i lagan, ukusa koji priča priče.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)